Van duurste postzegel naar topical collecting

De duurste postzegel is de Zweedse “Treskilling Yellow”. In mei 2010, in Genève, Zwitserland, werd deze zegel verkocht op een gesloten, privé-veiling. Het blijft de duurst bekende postzegel in de wereld. Deze Zweedse postzegel is voor het laatst in 1996 verkocht voor 2,88 miljoen Zwitserse frank (toen nog ongeveer 2,3 miljoen US dollar).

Dure zegels hebben vaak een fout in het drukken, de inhoud of perforatie of een ander uniek kenmerk. Overigens, een zeldzame postzegel hoeft niet oud te zijn om als zeer waardevol te worden aangemerkt. Er zijn moderne zegels met een soort van drukfout die zeer waardevol zijn.

Postzegels vertellen een verhaal

Eigenlijk vertelt elke postzegel een verhaal. Dat kan zijn via een drukfout, maar ook in de betekenis van de opdruk zelf. Er zijn heel veel verzamelaars die thematisch verzamelen, dat wil zeggen op onderwerp. Zo zijn er collecties met vogels op postzegels, schepen, beroemde mensen, vlaggen, religieuze uitingen, auto's, dieren, Donald Duck postzegels en zo verder.

Thematisch verzamelen is erg populair. Een thematische collectie is helemaal naar eigen inzicht en smaak in te richten. Op het internet vinden veel verzamelaars elkaar rondom een bepaald onderwerp. Je kunt veel leren van anderen en deelname aan een online community is vaak gratis. Als je praat met collega-verzamelaars ontdek je bijvoorbeeld dat het belangrijk is een duidelijk gedefinieerde niche te kiezen, om zo het verzamelen focus te geven. Je moet nadenken over hoe breed of smal je je thema kiest.

Een zeer breed gedefinieerd onderwerp van verzamelen, zoals dieren of beroemde mensen, kan meer richting krijgen door het af te bakenen en in te delen in verschillende deelonderwerpen. Dus niet het hele veld bestrijken en verzamelen, maar werken vanuit een specialisatie.

Wees creatief!

Storytelling via een thematische collectie biedt alle ruimte om creatief te zijn. Of het nu gaat om zegels met specifieke foto's, buitenlandse zegels, Disney postzegels of dierenzegels, denk steeds goed na over hoe je de collectie presenteert om je verhaal te vertellen.

Wil je wat ideeën opdoen?

Lees een online postzegelforum, raadpleeg je collega-verzamelaars op Yahoo Answers of andere communitysites en discussiegroepen. Er zijn uitstekende websites met veel informatie. Ook postzegelhandelaren presenteren hun aanbod vaak overzichtelijk ingedeeld naar thema's en onderwerpen. Google eens op "thematische postzegels" en je zult zeker enkele voorbeelden vinden.

Ben je op zoek naar mooie thematische zegels of collecties? Wij hebben een groot aanbod. Wellicht niet de duurste postzegel, maar eGlobals handelt in diverse soorten zegels, van oude postzegels, dure postzegels en allerlei albums, tot postzegels Engeland, postzegels Duitse Rijk en vele andere landencollecties. Kijk op eBay of in onze Nederlandse webshop.

Voor vragen of informatie over onze zegels en albums kun je ons ook een bericht sturen via het contactformulier.


eGlobals BV
Engweg 7-B
3953 BD Maarsbergen
Contact


Van Duurste postzegel naar de homepage


© 2014, eGlobals Postzegels Verzamelen 
Alle rechten voorbehouden